Honderd wapens minder in Utrecht na inzameling

Foto: Gemeente Utrecht

Bij de politie in Utrecht zijn bijna 100 wapens ingeleverd. Dat kon straffeloos van 11 tot en met 17 oktober tijdens een speciale wapeninleveractie. Ruim tweehonderd gemeenten deden mee aan de actie.

Steekwapens werden anoniem in een speciale container gedeponeerd op vier politiebureaus: in de binnenstad, Overvecht, Kanaleneiland en De Meern. Voor vuurwapens gold een andere procedure. Hiervoor werd een afspraak gemaakt met de politie, die het wapen thuis kwam ophalen.

In Utrecht ging het om 62 steekwapens, 33 vuur- en luchtdrukwapens en vier andere wapens. De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma is tevreden over het resultaat: “Deze inzamelactie is een succes. Elk ingeleverd wapen maakt onze stad veiliger. Veel jongeren staan onvoldoende stil bij de gevolgen van het op zak hebben van een wapen. Dat vind ik zorgelijk. Ze denken dat ze een wapen nodig hebben om zich te verdedigen, maar het leidt juist eerder tot ongelukken. En dan zijn de gevolgen groot”.

In Rotterdam werden tijdens deze actieweek 442 wapens ingeleverd, waaronder 255 messen en 27 vuurwapens. In Den Haag leverde de inzameling 505 wapens op: ruim driehonderd messen en elf vuurwapens.

Reacties

Cookieinstellingen