‘Preloved Fashion Fair’ bij Emmaus Parkwijk: kans op 100 euro vintage tegoed

Foto: Emmaus

Wie slim is, koopt (weleens) kleding bij de kringloop. Zes euro voor een broek en acht euro voor een jas; dat lukt je in een gewone winkel niet. Zo zie je er voor een prikkie toch goed uit. Vanaf nu kan het extra winstgevend zijn om kringloopkleding te shoppen.

Er is een campagne gestart, gesteund door de Rijksoverheid: Preloved Fashion Fair. ’Preloved’ is eigenlijk een hippe term voor tweedehands. En tegelijk is het een mooie gedachte, want in de kringloop vind je kleding die iemand al eerder kocht, graag droeg en nu aan een ander gunt omdat het nog steeds mooi is.

De Preloved Fashion Fair-campagne werkt simpel: je gaat naar de website prelovedfashionfair.nl en vult je e-mailadres in. Direct ontvang je in de mail een QR-code. Met die QR-code (geprint of op je telefoon) ga je naar de kringloop, bijvoorbeeld naar Emmaus Parkwijk, Overvecht of Lombok, en je zoekt een preloved kledingstuk uit. Bij het afrekenen laat je de kassamedewerker je QR-code scannen. Nu maak je kans op een shoptegoed van 100 euro. Je kan zo vaak meedoen als je wilt, de actie eindigt half november. Maar omdat niet iedereen een kei is in kringloopshoppen, volgen hier enkele tips.

Enkele kringloopshoptips

Tip 1
Maak thuis een lijstje van dingen die je nodig hebt. Sommige mensen raken een beetje de weg kwijt in de kringloop, overweldigd door het aanbod. Als je dan op je lijstje kijkt, dan zie je weer: zwarte jeans, bloesje, vergiet, sportshirt. Dan kun je gericht zoeken. Vervolgens kun je dat lijstje ook weer vergeten hoor, want de kans is groot dat je thuiskomt met een rugzak, rokje en een regenpak. Maar dan ben je in elk geval niet meteen weer de winkel uitgerend!

Tip 2
Negeer mode, merken en maten. Dan kom je erachter dat dat saaie merk ook leuke dingen heeft en dat je niet mee hoeft te doen aan trends. En je ontdekt dat je soms in een maat 38 past en dat soms een maat XL als gegoten zit. En daar gaat het om!

Tip 3
Zie je iets leuks? Niet laten hangen zo van: ik denk er even over na. Want als het echt leuk is, pakt de shopper na jou het geheid uit het rek. Dus bij twijfel, in je mandje stoppen!

Tip 4
Experimenteer! Trek eens iets aan in een print of nieuwe kleur,, je kan jezelf in de kringloop opnieuw uitvinden. Bij ons geen opdringerige winkeldames die vragen of het past en wat je zoekt, neem de tijd en voel je vrij om alles aan te trekken wat je wil! Veel pasplezier!

Op de website prelovedfashionfair.nl zie je welke winkels er naast Emmaus Parkwijk nog meer meedoen.

Reacties

Cookieinstellingen