Scholieren mogen meedoen aan wedstrijd klimaatlied

Foto: Climate fest

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid is het muziekproject Climate Songfest voor scholen in de provincie Utrecht van start gegaan. Scholieren op het Utrechts Stedelijk Gymnasium in Utrecht en Broklede in Breukelen werden verrast met een optreden van Gijs Teuwsen.

Met het Climate Songfest wil de organisatie jongeren een stem geven. De generatie van morgen is van mening dat ze onvoldoende betrokken worden bij de beleidskeuzes die gemaakt worden op dit gebied. Terwijl zij juist die gevolgen gaan merken. Met de Climate Songfest wil de organisatie jongeren een platform geven om hun stem te laten horen.

Docenten gezocht

Docenten van (muziek)scholen in alle Utrechtse gemeenten ontvangen vanaf vandaag een brief met daarin de opdracht ontwikkeld door de Herman Brood Academie. Daarbij zit een ‘template’ voor de klimaatsong: akkoorden, melodie, basistekst en soundbites. Docenten en scholieren krijgen de uitdaging: maak met je team van scholieren of studenten je eigen versie van de klimaatsong. Het mag een cover zijn, maar ook een volledige mash-up van de bouwstenen. Liefst natuurlijk inclusief videoclip. Meld jouw school aan via https://stichting-groen.nl/climate-songfest/

Inzenden kan tot de kerstvakantie en in januari vindt de online stemming plaats. Scholieren maken met hun song kans op een geldbedrag van de Provincie Utrecht, dat ze kunnen inzetten om hun school verder te verduurzamen. Hiernaast wordt van de winnende song een professionele opname gemaakt. In februari 2022 zullen de winnaars, voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen, het winnende nummer tijdens het minifestival Climate Songfest aanbieden aan de provincie.

 

Reacties