Griepprikdag start in De Meern: nieuwe doelgroepen aangekondigd

Foto: pixabay

Vandaag wordt de spits afgebeten van de Nationale Griepprik in het zorgcentrum Veldhuizen in De Meern. Vanwege de ervaringen met corona zijn er nieuwe inzichten en is het belang van de griepprik gestegen.

Een van de hoofddoelen van de Griepprikdag is om de prik te promoten bij ‘nieuwe’ risicogroepen, namelijk zwangere vrouwen en personen met overgewicht. Een ander doel is om zorgpersoneel aan te sporen deze prik te nemen. Veel zorgpersoneel doet laconiek over de prik omdat ze zelf niet vaak ziek worden van de griep. Wel kunnen ze anderen aansteken.

Zijn er wel genoeg vaccins?

Vorig jaar ontstonden tekorten omdat de prik onverwachts populair werd. Dit jaar zijn er voor de zomer vaccins besteld, maar de nieuwe doelgroepen zijn pas in september aangekondigd. Of de aantallen matchen zal dus nog moeten blijken.

 

Reacties

Cookieinstellingen