Eerste indrukken jongeren Meentweg 168

Foto: Team Coa

Vanaf begin augustus wonen minderjarige alleenstaande jongeren in het pand aan de Meentweg 168. Op dit moment gaat het om vier jongens en vier meisjes.

Het was voor de jongeren in het begin vanzelfsprekend erg spannend in een nieuwe omgeving. Maar nu kennen ze de weg al een beetje, weten ze waar ze hun boodschappen kunnen doen en gaan de meesten naar school. Met de fiets voor wie dat kan, anderen gaan met het OV en krijgen fietslessen. Kortom, een goede start. Daar dragen de woonomstandigheden, mogelijkheden en omgeving zeker aan bij.

Terugblik open dag

Op zaterdagmiddag 4 september kwamen ongeveer 125 mensen uit de buurt een kijkje nemen bij de woonvoorziening. Zij maakten kennis met enkele jongeren en het team (foto) en kregen een rondleiding door het gebouw. Daarnaast konden zij ook in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de Ithaka-school, het Nidos (voogdij-organisatie) en de gemeente. Het team heeft het heel positief ervaren en was blij met de veelal fijne maar ook kritische reacties uit de buurt.

Minderjarige alleenstaande vluchtelingen hebben het vaak moeilijk in ons land, geen familie en vrienden om op terug te vallen en nog beperkte kennis van de NL taal en cultuur. Ze moeten op jonge leeftijd al veel zelf doen. Voor hen zoeken we gezinnen die met enige regelmaat wat willen afspreken met een jongere. Samen eten, sporten, TV kijken of een spelletje doen. Niets ingewikkelds, vooral wat gezelligheid en ontspanning. Wil je meer weten? Stuur dan graag een berichtje naar Arletta, 06-55847341.

 

Reacties