Verbouwing van Het Zand: informatiebijeenkomst 5 oktober

Foto: Gemeente Utrecht

De gemeente verbouwt sinds afgelopen april de multifunctionele accommodatie (MFA) Het Zand. Ze wil de MFA meer kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en toekomstbestendig maken. De verbouwing gebeurt in twee fases en duurt tot het voorjaar van 2022.

Na de verbouwing heeft Het Zand een gezonde temperatuur en goede luchtkwaliteit. Is het gebouw kindvriendelijk, onder andere door het gebruik van lichte en warme materialen. Komt er meer natuurlijk licht binnen. Heeft elke school een eigen entree. Is duidelijk wie waar zit: het gebouw is verdeeld in duidelijke domeinen.
Tijdens elke fase pakken ze 1 school helemaal aan. Die school maakt dan gebruik van tijdelijke huisvesting. Ook de kinderdagopvang doet dat. De andere gebruikers blijven tijdens de verbouwing in het pand. DOCK Utrecht blijft in het gebouw en de sportzaal blijft in gebruik tijdens de verbouwing.

Het ontwerpteam heeft twee schoolpleinen op het terrein getekend en kunst verwerkt in het ontwerp. Waar de pleinen komen is bekend, maar nog niet hoe ze ingericht worden. Dat bepalen we graag samen met de gebruikers en de buurt. Vindt u het leuk om mee te denken over de inrichting? Kom dan 5 oktober naar de informatiebijeenkomst.

Datum : 5 oktober
Tijd : van 19.00 tot 20.00 uur
Locatie : Pauwenoogvlinder 18

In verband met de coronavoorschriften is het belangrijk dat we weten hoeveel mensen er willen komen. Daarom vragen we u om u vooraf aan te melden voor de informatiebijeenkomst. Dit doet u door een mail te sturen naar [email protected] met als onderwerp: informatiebijeenkomst Het Zand.

 

Reacties