Pastoor Los gaat ons verlaten: nieuwe pastoor volgt hem op

Foto: Licht van Christus

De Rooms-Katholieke parochie Licht van Christus in Vleuten/De Meern en Leidsche Rijn krijgt in december een nieuwe pastoor. Pastoor Peter Ambting (48), zal dan pastoor Martin Los opvolgen die op 7 december 75 jaar wordt en met emeritaat gaat.

Los is ruim 30 jaar pastoor in De Meern. Later is daar Vleuten en Leidsche Rijn bij gekomen. Hij had twee kerken en zo’n 11.000 parochianen onder zijn hoede. Pastoor Ambting is de afgelopen jaren werkzaam geweest als pastoor in een parochie Wisconsin in de Verenigde Staten en daarvoor was hij tot 2017 pastoor in Doetinchem.

Ambting wordt op 8 december als pastoor geïnstalleerd tijdens een avondmis in de Mariakerk te De Meern. In verband met de voorbereiding op de kerst zal het afscheid van Pastoor Los op 9 januari 2022 plaatsvinden.

Reacties