Opgelet: phishing via Woningnet

Foto: LRN

Er circuleren weer phishing-mails over verlenging van de inschrijvingsduur die zogenaamd door WoningNet Regio Utrecht verstuurd zijn. In het verleden hebben geadresseerden meer dan een ton overgemaakt op de neprekeningen. Trap er niet in: als u ingeschreven staat bij WoningNet krijgt u bericht op een vast moment in het jaar om de verlengingskosten over te maken of worden ze automatisch geïncasseerd. De phishing-mail gebruikt het logo van WoningNet en ziet er als volgt uit:

Geachte klant,

Over 2 weken verloopt uw inschrijving. Uw inschrijving verlengen wij met een jaar als u de verlenginskosten van €8,00 betaalt. U kunt nu betalen met iDEAL, via de onder weergeven koppeling wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina.

> WoningNet-verlengingskosten

Factuurnummer: SRA-00717113
Wilt u betalen via een doorlopende machtiging? dit kan, nadat u dit jaar nog via iDEAL betaald heeft. U kunt na de betaling bij overzicht van mijn gegevens uw betaalwijze veranderen.

Volgend jaar zullen wij dan de verlengingskosten van uw rekening incasseren.
Ook hiervan krijgt u via e-mail een bericht. Meer informatie over betalen van de verlengingskosten vindt u op onze website.

Uitschrijven
Als u niet binnen 2 weken betaalt, schrijven wij u uit. Uw opgebouwde inschrijfduur en eventuele reacties vervallen dan.

Met vriendelijke groet,

WoningNet
Manager Klantcontactcentrum

Reacties