Geen referendum over woningbouw

Foto: LRN

Het aantal benodigde handtekeningen voor het starten van een referendum over de woningbouw in de stad tot 2040 is niet gehaald. Inmiddels heeft de gemeenteraad een brief van de burgemeester ontvangen: er zijn niet voldoende stemmen gehaald om tot een referendum over te gaan. Lees de brief hier.

De organisatoren melden dit:  ‘Dat is teleurstellend, en tegelijk, mede dankzij jullie steun verliezen we de moed niet! Jullie, en vele vrijwilligers, hebben er in de korte tijd die wij hadden, alles aan gedaan om voldoende stemmen binnen te halen. Wij zien het zo: als meer mensen zouden weten wat de gevolgen van de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 gaan zijn, hadden we de tienduizend stemmen al lang binnen! We kunnen ook tevreden constateren dat de aandacht voor het onderwerp aanzienlijk is gegroeid. Niet alleen in de stad en onder de opiniemakers, maar ook bij de gemeenteraad. Er gaan nu stemmen binnen de raad op, om dan zelf een referendum te organiseren. Uitgezocht wordt nog, of dat juridisch kan. Maar dat heeft het initiatief toch maar gebracht.’

 

Reacties

Cookieinstellingen