Oude verhalen uit de provincie Utrecht

Foto: UtrechtAltijd

Hoe was het om in 1919 zeepvaten te vullen in Zeepfabriek De Duif in Den Dolder. Of eeuwen daarvoor, een poldermolen draaiend te houden voor droge voeten in de Stichtse Vecht? Van september tot en met maart 2022 lees je op UtrechtAltijd hoe werk in de provincie Utrecht er in vroeger tijden aan toe ging. Deze verhalen komen samen in de nieuwste UtrechtAltijd-campagne ‘Van A… tot Zeepzieder, aan het werk in de provincie Utrecht’.

Het is de kunst van archeologen, historici, conservatoren, erfgoedvrijwilligers, jullie, om ons mee te nemen naar de tijd van toen. UtrechtAltijd is bij uitstek het podium om jullie activiteiten, collecties en verhalen naar een breder publiek te brengen. In 2020 wisten bijna 200.000 unieke bezoekers de weg naar UtrechtAltijd te vinden. Hét geschiedenisplatform vol verhalen, activiteiten en collecties van erfgoedinstellingen in de provincie Utrecht.

‘Van A… tot Zeepzieder’ haakt aan op het thema van de Maand van de Geschiedenis. UtrechtAltijd trekt daar een halfjaar voor uit. En als extraatje zet UtrechtAltijd de mensen uit het erfgoedveld in het zonnetje. In de rubriek Uit het veld maken we kennis met de mensen uit de Utrechtse erfgoedsector. We kijken mee achter de schermen, horen over hun passie voor het werk en krijgen de gouden tip: wat mag je niet missen tijdens je volgende bezoek.

Kortom: een halfjaar lang verhalen over karakteristieke bedrijfstakken uit de provincie Utrecht, met aandacht voor de werkdag of het dagelijks leven van de arbeider van toen én een serie over het werk van erfgoedcollega’s van nu.

Doe je mee?
Tips, verhalen, activiteiten, vragen, we horen je graag. Neem contact met ons op via [email protected]

Cookieinstellingen