Vuurwerkverbod in Utrecht vanaf 2022, onderzoek naar mogelijk centraal evenement

Foto: pixabay

De gemeente wil consumentenvuurwerk vanaf volgend jaar verbieden. Het stadsbestuur was er in juni al uit dat er een verbod moest komen, maar heeft nu een voorstel voorgelegd aan de raad waarin staat dat vuurwerk afsteken bij de jaarwisseling 2022-2023 niet meer mag.

Ook onderzoekt het stadsbestuur de mogelijkheden om een centraal evenement te organiseren. Het college erkent dat dit kostbaar is en nauwe samenwerking vraagt met andere organisatoren van evenementen tijdens de jaarwisseling. In 2022 wil de gemeente samen met ondernemers en inwoners kijken hoe dit vorm kan krijgen. Onbekend is of met een centraal evenement een vuurwerkshow wordt bedoeld.

In het voorstel van het college staat dat de komende jaarwisseling nog een overgangseditie wordt met “vuurwerkvrije alternatieven” in verschillende wijken. Hoe dit er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk, maar de nadruk zal komen te liggen op verbinding tussen buurtbewoners, veiligheid en vernieuwing. Er zijn al meer dan honderd locaties in de stad waar geen vuurwerk meer mag worden afgestoken tijdens de jaarwisseling daar komen de Keulsekade, het Strijkviertel en het Heijcoppark nog bij.

 

 

Reacties