Nieuwe sport- en ontmoetingsplekken voor jongeren; gemeente houdt informatiemarkt

Foto: Gemeente Utrecht

Dinsdagavond 28 september presenteert de gemeente de eerste ontwerpen van 5 nieuwe sport- en ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Omwonenden van deze plekken zijn uitgenodigd om te reageren op de ontwerpen.

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Bijna 40% van de jongeren uit Utrecht woont in deze wijken. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom worden de aankomende jaren plekken gemaakt waar ze kunnen en mogen zijn, zoals overdekte bankjes of sportplekken.

Het afgelopen jaar zijn zeven nieuwe sport- en ontmoetingsplekken aangelegd, en wel in Park de Hoge Weide, het Amaliapark, het Veldhuizerpark, aan de Dominee Abertnathylaan, Hampoort, Wilhelminalaan, en Passiebloemweg. Nu wordt er gewerkt aan vijf nieuwe plekken: aan de Middenwetering, Belcampostraat, De Sporeplein, Zonnedauw en Alidahoeve.

Bewoners kunnen zich online aanmelden voor de informatiemarkt in het Castellum Hoge Woerd. Vanwege de coronamaatregelen zijn er 3 tijdsloten waar maximaal 30 personen per tijdslot aanwezig kunnen zijn.

Meer informatie over de plekken vindt u op: www.utrecht.nl/jongerenlr

Reacties