Takeda Ryu Nederland begint met introductiecursus in de wijk

Foto: Takeda Ryu

Takeda Budo is een traditionele school voor Japanse krijgskunsten. Er worden meerdere disciplines aangeboden, waaronder Aikido, Iaido, Jodo, Jukempo en Kendo. De Nederlandse tak van deze school begint in september 2021 met het aanbieden van een introductiecursus: vanaf 15 jaar is iedereen welkom om kennis te maken met de leer van de Samurai.

“We laten tijdens de introductie het topje van de ijsberg zien,” aldus Sensei (leraar) Van Hasselt, “maar eigenlijk gaat het erom dat leerlingen een beeld van de school krijgen. Wie is de leraar en hoe geeft hij les? Met wie ben ik aan het trainen? Voel ik me daar prettig bij? Dat vinden wij de voorwaarden om überhaupt te kunnen gaan leren.”

De huidige leerlingen zelf kijken ook uit naar de introductiecursus. Zoals enthousiaste leerling Jaap zegt: “Het is altijd erg fijn om met nieuwe leden te mogen trainen, omdat ze er onbevangen in staan. Daardoor kan ik net zoveel leren van hen als zij van mij!”

De cursus loopt door heel september en oktober. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden en zich opgeven via https://takedaryu.nl/introductie-cursus/

 

Reacties

Cookieinstellingen