Afsluiting fietspad De Meernbrug in Utrecht van 9 tot 29 augustus

Foto: Pixabay

Vanwege de slechte staat van het wegdek vervangt Rijkswaterstaat de slijtlaag van het fietspad op De Meernbrug in Utrecht. Dit is de brug over het Amsterdamrijnkanaal van en naar Leidsche Rijn. De werkzaamheden beginnen op maandag 9 augustus 07.00 uur en zijn op zondag 29 augustus 21.00 uur afgerond.

Het fietspad is tijdens deze periode volledig afgesloten voor fietsers en voetgangers. Autoverkeer kan wel gebruik maken van de brug. Fietsers en voetgangers moeten rekening houden met omleidingen. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Dafne Schippersbrug (Oog in Al) en de Prins Clausbrug (Kanaleneiland). De extra reistijd kan oplopen tot 5 minuten voor fietsers en 21 minuten voor voetgangers.

De slijtlaag op de De Meernbrug is verouderd en beschadigd. Het vervangen van een slijtlaag is een tijdrovende klus. De werkzaamheden kunnen maar deels gelijktijdig plaatsvinden vanwege de beperkte ruimte, uithardingstijden en maximaal toegestane gewicht van de machines op het fietspad van de brug. Hierdoor nemen de werkzaamheden in totaal 20 dagen in beslag.

Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Cookieinstellingen