Zomerprogramma AMPtv verbindt artiesten en Utrechtse jongeren

Foto: AMPtv

Corona en de lock downs hebben ervoor gezorgd dat niet alleen de culturele sector stil is komen te liggen, maar ook dat creatieve studenten achterstand op hebben gelopen. Om deze jongeren een hart onder de riem te steken hebben het Utrechtse creatieve collectief Contained Sessions en jongerenorganisatie STAD Utrecht hun krachten gebundeld en AMPtv opgezet.

AMPtv is een traject waarin de gevestigde en de toekomstige creatieve sector van Utrecht met elkaar verbonden worden. De afgelopen twee weken hebben MBO studenten uit Utrecht op unieke wijze ‘buiten ervaring’ op kunnen doen, zijn zij in een creatief lokaal netwerk gekomen en hebben ze meegewerkt aan creatieve producties van die ook echt aansluiten op hun eigen leefwereld.

Vanaf 5 juli hebben meerdere teams van jongeren, begeleid door Utrechtse professionals en in samenwerking met een rits aan Utrechtse ondernemers, in 2,5 week 4 videoproducties van 2 internationaal bekende DJ’s bedacht en gerealiseerd. Van concepting tot filmen, van communicatie tot editing en van organisatie tot techniek: alles lag in de handen van de jonge deelnemers. Zij leerden door te doen, door ‘af te kijken’ van hun begeleiders en door met elkaar samen te werken.

Ze bouwden stages in de Werkspoorkathedraal, namen interviews af in TivoliVredenburg en doken met de artiesten de studio’s in. Gezamenlijk maakten zij een promovideo, een korte documentaire en 2 livesets voor Cesqeaux en (Utrechts trots:) Black Sun Empire.

Aanstaande woensdag 21 juli releasen zij deze video’s in de Werkspoorfabriek, een event dat ook door hen zelf georganiseerd is. De video’s zijn vanaf eind juli ook online te zien via www.stad-utrecht.nl en www.containedsessions.com/amptv.

Reacties