Organisatie Verknipt schrikt van besmettingen

Foto: MB

De organisatie van het tweedaagse festival Verknipt op Strijkviertel is geschrokken van het aantal besmettingen onder de bezoekers. Zeker 900 bezoekers van het dancefeest zijn besmet geraakt met het coronavirus. Lees ook dit artikel

Oorzaak onbekend volgens organisatie

Volgens de organisatie is tot het laatste moment “op detailniveau” gesproken met de gemeente Utrecht over de vergunning en alle coronamaatregelen. In een verklaring meldt de organisatie dat ze niet weet hoe het aantal besmettingen zo hoog is opgelopen. Ook verwijst ze naar de GGD, die aangeeft dat het moeilijk vast te stellen is of de festivalgangers allemaal in Utrecht besmet zijn geraakt. “Dat alles sterkt ons in de gedachte dat we het goed hebben gedaan, maar dat maakt het aantal besmettingen niet minder zuur.”

Coronamaatregelen

De organisatie geeft aan van alles te hebben gedaan om het evenement veilig te laten plaatsvinden. Zo werd er volgens de organisatie streng gecontroleerd op QR-codes en identiteitsbewijzen. Ook maakte het festival gebruik van tijdslots om drukte bij de entree te voorkomen en was er een speciale communicatie-app voor bezoekers. Er werden extra hoge hekken geplaatst om het festivalterrein zodat bezoekers zonder toegangsbewijs moeilijk konden binnenkomen. En mondkapjes werden verplicht gesteld in de pendelbussen.

Bron: ANP

Reacties