Basisschool De Klimroos verhuist naar eigen gebouw

Foto: De Klimroos

Obs De Klimroos in Parkwijk Leidsche Rijn verhuist medio 2022 naar het tegen die tijd compleet gerenoveerde schoolgebouw aan de Langerakbaan 231. De verhuizing is nodig omdat het huidige schoolgebouw te klein wordt voor het toenemende aantal leerlingen op die locatie.

Sinds medio 2018 deelt De Klimroos het gebouw met basisschool Al Arqam. De scholen kwamen in 2018 in het nieuws omdat de gemeente bepaald had dat de scholen de ruimte moesten delen. Vooral De Klimroos voorzag problemen, zoals de terugloop van het aantal leerlingen van de school.
De strijdbijl lijken de scholen inmiddels begraven te hebben en, zo zegt directeur Baartscheer in het AD, zijn de scholen goede buren. De verhuizing wordt nu ingegeven door ruimtegebrek. In samenspraak met de gemeente is ervoor gekozen om De Klimroos voort te zetten op een andere locatie. 

Obs De Klimroos in Parkwijk is de eerste basisschool in Nederland die een lesprogramma ontwikkelt vanuit een internationale visie, geïnspireerd op het gedachtegoed van de Australische hoogleraar Kath Murdoch.

In september is er een informatieavond voor buurtbewoners omtrent de verhuizing en renovatie.

Lees ook dit artikel en dit

Reacties