Zorgwoningen bij boerderij Den Hoet

Foto: Gemeente Utrecht

Boerderij Den Hoet wordt herontwikkeld. Naast de bestaande boerderij komt op de plaats van de loods een gebouw met zorgwoningen. De schuur naast de boerderij wordt verbouwd tot 3 woningen en een kantoorruimte voor het zorggebouw.

Boerderij Den Hoet ligt aan de Belcampostraat 6, vlakbij het gebouw van de brandweer. Hier staat onder andere een boerderij met aangebouwde schuur en loods. De boerderij wordt deels verhuurd en is deels in gebruik als zorgboerderij (dagbesteding). In de schuur zat een dierenpension en ruimtes voor de zorgboerderij. De loods wordt nu gebruikt als caravanstalling.

De huidige eigenaar – mevrouw van Vuuren – wil een nieuwe maatschappelijke functie maken op deze plek. Ze heeft een plan gemaakt met zorg- of seniorenwoningen en enkele appartementen. De oude boerderij blijft kamerverhuur. De gemeente stelde samen met de initiatiefneemster een intentiedocument op in 2019. Hierin staat dat het college van Burgemeesters en Wethouders het een sympathiek initiatief vindt om op deze locatie zorgwoningen te maken. De initiatiefneemster heeft vervolgens het plan verder uitgewerkt, dat aan bewoners wordt gepresenteerd

Aanmelden informatiebijeenkomst

Op 13 juli bent van harte uitgenodigd om de digitale informatieavond bij te wonen. De initiatiefneemster en de architect lichten dan het plan toe. Ook de gemeente is aanwezig om het proces toe te lichten. Daarnaast kunt u vragen stellen over het plan en het proces.
Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur.
Stuur vóór donderdag 8 juli 2021 12.00 uur een mail naar: [email protected] met als onderwerp “informatieavond Den Hoet” om u aan te melden. Hierna ontvangt u van ons een mail met de inloggegevens en instructies voor Zoom.

Kunt u niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst? Dan kunt u uw reactie op het plan mailen. Uw reactie nemen wij (anoniem) met ons antwoord op in de bouwenvelop. Tot 20 juli 2021 kunt u uw reactie mailen naar [email protected] Vervolg In de volgende stap maakt de initiatiefneemster een bouwenvelop, waarin de plannen verder worden uitgewerkt. In deze fase wordt ook de buurt weer betrokken. Deze bouwenvelop wordt daarna aan het college van burgemeesters en wethouders voorgelegd om te beoordelen

Reacties

Cookieinstellingen