Wat wordt er allemaal gebouwd in Leeuwesteyn en Leidsche Rijn Centrum?

Foto: gemeente utrecht

De prijzen van woningen gaan door het dak, dat beseffen we allemaal. Het CBS meldt dat bestaande koopwoningen in mei 12,9 procent duurder waren dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging na april 2001. De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok in 2020 weer aan.

Wellicht liggen er betere kansen qua prijsniveau in nieuwbouwprojecten. Er zijn volop projecten gestart en gepland in de wijk Leeuwesteyn en in Leidsche Rijn Centrum. Art-decostijl is favoriet voor de ontwerpen en duurzaamheid lijkt een speerpunt te zijn. Een greep uit de projecten in Leeuwesteyn:

De Groene Steegjes is een woningbouwproject met 84 energie-neutrale koopwoningen in moderne art-decostijl. Het project grenst aan het Amsterdam-Rijnkanaal en het Willem-Alexanderpark. De woningen krijgen groene daken.

Direct aan de noordkant van de Dafne Schippersbrug komt project Almanak. Hier komen 76 duurzame woningen in moderne art-decostijl. In een appartementencomplex komen 64 huurwoningen met een gezamenlijke binnentuin. De andere 12 woningen zijn eengezinswoningen voor verkoop. Onderin het appartementencomplex komt een openbare huiskamer met koffie- en fietscafé en uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal.

De Kroon komt direct naast de Dafne Schippersbrug. Er komen hier ongeveer 70 duurzame woningen, waarvan 45 huurwoningen. De andere woningen zijn koopwoningen. Op het dak komen panelen die water verwarmen en energie opwekken.

Aan het Willem-Alexanderpark en de fietsroute naar de Dafne Schippersbrug, komt de Lindehof. Er worden hier 40 duurzame koopwoningen gebouwd met zonnepanelen en warmtepompen. Er komen gestapelde eengezinswoningen in moderne art-decostijl, die wat weg hebben van Utrechtse werfkelders. Voor deze woningen was eerder al grote interesse. Zie ook: https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2021/04/09/duurzame-woningen-lindehof-gaan-als-warme-broodjes/

Voor alle projecten van Leeuwesteyn zie deze link

De bestaande koopwoningen in Leidsche Rijn Centrum wisselen nogal in prijscategorie. Zo is een appartement in de Madridstraat van 166m2 al snel negen ton, terwijl een flatje in de San Marinostraat van 81m2 weg kan voor vier ton. Naast koop- en huurwoningen wordt het hotel Aloft met 224 kamers gebouwd aan het Brusselplein direct naast het NS-station, en kantoorgebouwen De Leidse Werf en Helix. En MARK, een hoogbouwkavel oftewel ‘een verticaal dorp’ van 140 meter hoog met ongeveer 1.200 huur- en koopwoningen.

 

Reacties