Hoe maak je geldzorgen bespreekbaar?

Foto: Achter de Voordeur

Het is geen makkelijk onderwerp om over te praten: geld, of het gebrek eraan. Toch proberen studenten en onderzoekers van het project Achter de Voordeur geldzorgen bespreekbaar te maken en gaan ze hierover met buurtbewoners in gesprek. Door middel van deze gesprekken wordt gekeken welke hulp mensen met geldzorgen precies nodig hebben en hoe dit beter kan.

De ervaringen van buurtbewoners zijn van groot belang. Mensen uit Leidsche Rijn, Lunetten en Hoograven worden gezocht die mee willen doen aan het onderzoek en hun ervaring willen delen. Door mee te doen help je om de schuldhulpverlening te verbeteren én je ontvangt een cadeaubon van €20 als bedankje.

Wat kun je verwachten?

Zodra je aanmelding binnen is, neemt een van de studenten contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek. Het gesprek duurt ongeveer een uur en kan online of telefonisch gevoerd worden, maar net wat jij het fijnst vindt. Alles wat je vertelt is vertrouwelijk en de gegevens die je deelt worden zorgvuldig en veilig bewaard binnen de Hogeschool Utrecht.
Meer weten? Neem dan contact op met Maud Dolsma ([email protected])

Reacties