KSU Achtbaan tweede op het Nederlands kampioenschap schoolschaken

Foto:

Afgelopen zaterdag heeft De Achtbaan een tweede plek bemachtigd op het Nederlands Kampioenschap schoolschaken. Het 9-koppige team bestond uit Alexi Georgopoulos, Amir Khakimov, Berkay Ince, Ilco Loeber, Jeanette Eikelenboom, Jonathan Langeveld, Mylo Georgopoulos, Timur van den Berg en Tom Schut.

Al sinds 2016 werkt basisschool de Achtbaan samen met SamenSchaken, een Utrechtse organisatie die zich inzet voor schaken op basisscholen. Tevens zitten er veel leerlingen van de Achtbaan op de lokale jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn.

In aanloop hiernaar toe hebben de kinderen een voortraject doorlopen om geplaatst te kunnen worden voor de halve finales en uiteindelijk mee te mogen doen met de ‘grande finale’. Sommige schakers van het team hadden al langere tijd niet echt meer geoefend, anderen juist wel dankzij digitale lessen. In totaal deden 23 scholen mee op de finaledag.
Tevens vond donderdag 10 juni het individuele NK schoolschaken plaats voor de beste schakers van de halve finale. Vanuit De Achtbaan deed alleen Ilco hieraan mee, en werd heel knap derde. Chapeau!

Wat opvalt in de uitslag (zie schaken.nl) is dat er van de scholen in Nederland vier Utrechtse scholen goed scoren die alle vier worden getraind door SamenSchaken. De Spits werd 1e, Onder de Bogen 7e en de Pijlstaart 23e.

Cookieinstellingen