Resto VanHarte kan coronaproof open 

Foto: Resto van Harte

Resto VanHarte Leidsche Rijn heeft afgelopen vrijdag een test gedaan om te bekijken hoe het sociaal buurtrestaurant coronaproof kan worden heropend. Er is onder meer een tafelopstelling gemaakt waarbij gasten wel gezellig samen kunnen eten, maar veilig op 1,5 meter afstand. ‘Sfeervol en toch veilig’ aldus restomanager Jolanda Panis. ‘Zo kunnen we onze gasten vanaf nu weer goed ontvangen!’

Wel zal de mogelijkheid afhaaldiners te bestellen voorlopig blijven bestaan. ‘Vanwege de afstandsregel kunnen we minder gasten dan gewoonlijk ontvangen in ons restaurant. Daarom zullen we twee shifts gaan organiseren. Voor wie er niet bij kan of nog niet durft, is er de afhaalmogelijkheid. We hebben afgelopen tijd gezien dat mensen ook creatief zijn en hun afhaalmaaltijd gezellig samen gingen eten aan een picknickbankje in de buurt. Met dit weer ook geen slecht alternatief!’ glimlacht Jolanda.

Omkijken naar elkaar 

De afgelopen periode heeft Resto VanHarte met hulp van vaste vrijwilligers en heel veel andere mensen in de wijk zoveel mogelijk mensen een hart onder de riem gestoken. Zo zijn er wekelijks lekker vers gemaakte soepjes langs gebracht bij buurtbewoners, telkens in een andere straat. Er zijn zelfs feestelijke diners bij mensen aan huis bezorgd, met een gezellig praatje van een vrijwilliger van het buurtrestaurant. Alles om mensen in deze moeilijke tijden te laten weten dat ze niet vergeten worden. Vrijwilliger en buurtbewoner Radboud Wanders: ‘Het is zo leuk om dat samen met wijkgenoten te kunnen doen, en van mensen te horen hoe goed het hen gedaan heeft. We krijgen wekelijks mailtjes van mensen die ons bedanken voor de verrassing die ze aan de deur gekregen hebben!’

Een plek om je thuis te voelen

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. De Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt. Naast de vestiging in Leidsche Rijn is er een Resto VanHarte in Kanaleneiland, waar dinsdag 8 juni een pilot is gedraaid. Ook daar wordt heropening voorbereid.

Reserveren is noodzakelijk, via https://reserveren.restovanharte.nl/ of bel 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Bijdrage voor het (afhaal)diner in Leidsche Rijn is 6 euro. Voor U-pas houders is het 5 euro.

 

 

 

Reacties