De Meernse vrienden maken Nul30 Vodka

Foto: Justus Hermans / Graaf Tilly

Wat begon als een wild idee aan de keukentafel, is momenteel de grote trots van drie vrienden uit De Meern. En met succes. Nog geen maand na de lancering ligt Nul30 Vodka in 15 slijterijen en verschillende Utrechtse kroegen.

Het is oktober 2020 wanneer Kuner en Thijs zich op een zaterdagavond afvragen hoe het is om een eigen vodka merk te lanceren. Compleet onervaren, nemen zij contact op met verschillende distilleerdijen voor informatie. Distilleerderij de Pronckheer in Cothen vinden zij een goede match en na de uitgebreide uitleg slaat het saleshart van Kuner en Thijs aan. Na vele proeverijen, waar inmiddels ook grafisch ontwerper Wesley bij aan is geschoven, besluiten de jonge ondernemers ervoor te gaan.

Utrecht in een fles

“Onze stad moet centraal staan; Utrecht in een fles”, waren de vrienden het al snel over eens, en zo is de naam Nul30 Vodka geboren. Naast het uiterlijk van de fles wat onder andere de Domtoren en de skyline van Utrecht weergeeft, is ook de inhoud gemaakt van alleen plaatselijke producten; écht Utrecht in een fles!
Wat maakt Nul30 Vodka anders? Nul30 Vodka is niet het eerste drankje dat goed loopt vanwege de connectie met de Domstad. Wat maakt deze delicatesse dan anders? “Eerst waren mensen sceptisch, vodka kennen zij wel; waarom zou dit anders zijn”? Na het proeven is het verschil duidelijk en de reacties van meerdere slijterijen zijn dan ook erg positief: “De drank is erg zacht en heeft een hint van druiven en vanille”. Nul30 Vodka is, in tegenstelling tot de meeste vodka’s, een wat stroperige vodka. Dit maakt dat de vodka erg aangenaam te drinken is, zowel puur als gemixt. “De ode aan de Domstad maakt de fles een collectors item en leuk om te geven of te krijgen.”

Als een lopend vuurtje

Waar de oprichters hun pijlen met hun eerste voorraad richtten op vrienden en kennissen, blijkt de vraag veel groter. Er komt steeds meer vraag vanuit de Utrechtse horeca naar de drank en de productie is flink opgeschaald. De dozen brengen de drie vrienden nog steeds zelf rond en achter de schermen werken zij hard aan uitbreidingen rond het merk.
Ben je benieuwd naar de smaak van Nul30? Dan kun je nu al terecht bij bijvoorbeeld restaurant Will’s in Nieuwegein en Café de Don in De Meern, of bij een van de 15 slijterijen in regio Utrecht.

Reacties

Cookieinstellingen