Dieren in de knel bij Leeuwesteyn

Foto:

Bewoners melden steeds meer doodgereden dieren in Leeuwesteyn. In 2017 was al duidelijk dat wilde dieren als hazen, konijnen en fazanten ernstig in de knel zouden komen door de werkzaamheden en nieuwe woningen. Partij voor de Dieren vindt dat de dieren onvoldoende bescherming en leefruimte en groen hebben gekregen van het gemeentebestuur. Daarom plaatst de partij zaterdag vanaf 11:00 uur verkeersborden om extra aandacht te vragen voor de zorgelijke situatie rond de dieren én om te voorkomen dat ze doodgereden worden.

Partij voor de Dieren-raadslid Maarten van Heuven: “We krijgen regelmatig schrijnende verhalen van ontheemde wilde dieren die over de bouwplaats en de wegen eromheen lopen, met veel gestreste en dode dieren tot gevolg. Als we de wethouder ernaar vragen, krijgen we te horen dat ze genoeg ruimte hebben en kunnen uitwijken naar plekken als het Willem Alexanderpark, maar dat is slechts een kort gemaaide strook gras waar intensieve recreatie voorop staat. Er wordt wel beloofd dat er wat groen bij komt en dat dat voldoende moet zijn voor de dieren, maar dat is echt niet het geval. Daarom proberen we met de actie van aanstaande zaterdag in ieder geval te voorkomen dat er nog meer dieren worden doodgereden. Liefst willen we dat er meer ruimte, groen en schuilmogelijkheden voor de dieren komen. Groen dat geschikt is voor wilde dieren als fazanten, hazen en konijnen uiteraard. We blijven dit benadrukken, in de gemeenteraad en daarbuiten. We roepen inwoners op melding te doen bij de gemeente als het bij hen in de omgeving misgaat rond dieren in het wild. Hopelijk gaat de wethouder alsnog doorpakken als het gaat om de bescherming van de wilde dieren in Leeuwesteyn en andere wijken met veel nieuwbouw en/of wegen.”

 

Reacties