45 Miljoen voor nieuw cultuurcentrum op Berlijnplein

Foto: RAUM

Het voorstel om 45 miljoen beschikbaar te stellen voor een cultuurcentrum op het Berlijnplein in Leidsche Rijn is door een meerderheid van de gemeenteraad goedgekeurd.

GroenLinks en D66 steunden het plan, maar PVV en VVD stemden tegen. Ook werd het plan te duur geacht door de SP die bang is voor een begrotingstekort zoals bij Tivoli-Vredenburg.

Een aantal jaar geleden was het de bedoeling een ‘culturele trekker van formaat’ te bouwen in het centrum. Het budget dat daarvoor beschikbaar was, is de jaren erna langzaam afgeroomd maar blijkt nu terug van weggeweest. Het nieuwe cultuurcentrum wordt een verzamelplaats van kunst en cultuur en zal in samenwerking met lokale partners ingevuld worden.

Verantwoordelijke wethouder Anke Klein: “Voor de podiumkunsten komt er een huis voor nieuwe dansvormen, een huis voor theater en studio’s voor muziek en audiovisuele media. Er komen werkplekken voor jonge en gevestigde kunstenaars en makers uit de beeldende kunst, mode en design en een presentatieruimte voor een experimenteel publieksprogramma voor en door makers uit Leidsche Rijn, de stad en daarbuiten.”

Hoe het jongerencultuurhuis dat op het Berlijnplein gepland is zich hiertoe verhoudt is onduidelijk. Voor jongerenactiviteiten is er een budget tot 2024.

 

Reacties