Geweldige opbrengst speelgoed voor kinderen Voedselbank Utrecht

Foto: LRN

Wekelijks worden ruim 1400 mensen in Utrecht ondersteund door de Voedselbank, hiervan bestaat meer dan de helft uit kinderen. Afgelopen april heeft Stichting LON jong en oud aangespoord om complete spellen en speelgoed te doneren aan de kinderen van de Voedselbank in Utrecht. Middels diverse inleverlocaties konden donaties plaatsvinden. Ook de Utrechtse Hockeyclub Fletiomare heeft zich fantastisch ingezet door (corona-proof) speelgoed in te zamelen ten gunste van dit doel.

Op 28 april zijn auto’s en bussen vol speelgoed afgeleverd naar Voedselbank Utrecht waar door een aantal vrijwilligers alles is gesorteerd en klaargemaakt om uitgedeeld te worden. Aldus de Voedselbank Utrecht verantwoordelijke Jan Zwarts: “We zorgen dat het terecht komt bij de kinderen die het nodig hebben, deelnemers voedselbank en kledingbank en alle kinderen die buiten de boot vallen. We gaan er gewoon een tweede Sinterklaas van maken, bedankt alle donateurs”.

Stichting Live on Nothing (LON) is opgericht met als doel: teruggeven aan de samenleving en het faciliteren in maatschappelijke betrokkenheid zonder interactie van geld of winstoogmerk. De stichting richt zich op het aangaan van globale uitdagingen door het inzetten van lokale acties om gever en ontvanger te verbinden: ‘Think global, act local’.

Reacties