Films Zingende Beelden brengen dans en beeldende kunst opnieuw samen

Foto: Cultuur19
In 2009 plaatste Beyond, destijds het masterplan voor kunst in Leidsche Rijn, zeven beelden van (inter)nationaal vermaarde makers in het Máximapark. Ieder jaar komen deze imposante kunstwerken tot leven tijdens Zingende Beelden, een ontdekkingstocht langs de mooiste plekken in het park. Cultuur19 nodigt professionele dansgezelschappen en beginnende dansers uit om voorstellingen te maken met de beelden als inspiratie en podium.
Omdat grote publieksevenementen momenteel nog niet zijn toegestaan, komen de dansers en beelden in 2021 tot leven op film. In de komende weken zullen diverse dansgezelschappen actief zijn in het Máximapark voor opnames. Van elke voorstelling wordt een dansfilm gemaakt, die je van 30 mei t/m 30 juni kunt bekijken bij de beelden in het park.
Op het programma staan de voorstellingen van Jasper van Luijk/SHIFFT, DC 1 II High & Dans Atelier 42, Serióós, Amadeus Lyceum i.s.m. De Dansers, KLUB19 o.l.v. Sanne van Woudenberg (NEVA), Nina van der Zouwen en Illusionary Rockaz Company. De films worden gemaakt door Charlie Feld (Picture Bridge).
Bij elk kunstwerk wordt een paaltje met QR-code geplaatst. Door met een smartphone de QR-code te scannen zijn de films te bekijken in de omgeving waar ze zijn gemaakt. Voor een extra filmische beleving is een beperkt aantal Google cardboard brillen te verkrijgen bij diverse afhaalpunten in de wijk. Ook voorziet Cultuur19 in een routekaart door het Máximapark, te vinden op www.zingendebeelden.nl.
Cookieinstellingen