Gemeente verkoopt oude Broesepand niet

Foto: Zuurtje

Het college van B&W wil het complex aan de Oudegracht 167, beter bekend als het oude Broesepand, in eigendom houden. Dit Rijksmonument was van oorsprong een warenhuis, waardoor het pand zich tot op de dag van vandaag nog uitstekend leent voor een combinatie van diverse functies. Door te investeren in de herontwikkeling van dit pand wordt de monumentale waarde van het pand versterkt en een impuls gegeven aan het centrum.

Met een verhuurbaar oppervlak van circa 7.500m2 is het mogelijk om hier zowel commerciƫle als maatschappelijke initiatieven ruimte te bieden. Voor het complex aan de Oudegracht is een pandvisie opgesteld. Daarin komt naar voren dat in het pand op de begane grond commerciƫle functies kunnen komen, die aansluiten bij het winkelgebied. De verdiepingen erboven kunnen worden ingevuld met maatschappelijke functies. Ook is een combinatie van commercieel en maatschappelijk mogelijk. Dan valt te denken aan bijvoorbeeld start-ups of scale-ups.

 

Reacties