Koningsdag: kunst kijken in tuinen

Foto: Muzikaal stilleven

Struin jij graag langs de vrijmarkt op zoek naar verborgen pareltjes? Stichting EX biedt jou deze Koningsdag een alternatief. Struin langs Utrechtse tuinen naar kunstwerken gemaakt door talentvolle, opkomende kunstenaars.

Elke kunstenaar krijgt een eigen tuin in een eigen wijk, en vult dat in op diens eigen manier. De verscheidenheid in werken is daardoor heel groot geworden: van poëtische videokunst in de bruisende Utrechtse Voorstraat (Romy Claus en Sytske Nijp) tot een stalen kunstwerk dat reageert op wind en zon in het pittoreske Vleuten (Edwin Schulte). Het Wilhelminapark trakteert je op een bioscoopervaring (Twan Bracco Gartner en Jonathan Straatman) en in de Petemoederslaan vind je een variëteit aan gewoven sculpturen (Leonie de Bruin).

Route

Om het voor het publiek nog wat makkelijker te maken heeft Stichting EX een wandel- of fietsroute uitgestippeld langs de kunstwerken. Kies voor een bescheiden wandeling door je eigen wijk of voor de volledige route langs alle EXtuinen. Deze route leidt je door de hele stad, zo ontdek je in elke wijk een ander stukje van de expositie.

De kunstenaars

EXbunker en EXboot houden al maandenlang noodgedwongen hun deuren gesloten, maar dat betekent niet dat er geen kunst te zien is. Stichting EX wil voorkomen dat het podium van beginnende kunstenaars ontnomen wordt en maakt daarom hun kunst zichtbaar aan een groot, breed en belangrijk publiek: de wandelende Utrechter. Inmiddels exposeren vijftien talentvolle Utrechtse kunstenaars in een Utrechtse wijk.In totaal zijn er vijftien werken van opkomende kunstenaars in EXtuinen, dat van Ernest Bessems, Edwin Schulte, Annebel Vernooij, Marie-Line Kercret, Zsa Zsa Tuffy, Britte Koolen, Dorothe Arts, Hannah Goedhart, Leonie de Bruin, Denise Kehoe, Froukje van de Weg, Romy Claus & Sytske Nijp, Twan Bracco Gartner & Jonathan Straatman en Ruben Arents.

stichtingex.nl 

Cookieinstellingen