Zwerfboekenkast in het hart van Haarzuilens

Foto: Bonifatiusschool

Op 14 april jl. was het zover, de Boni Mini Bieb werd geopend door de oudste en jongste leerling van de Bonifatiusschool in Haarzuilens. Iedereen kan er boeken in leggen, zodat kinderen deze gratis mee naar huis kunnen nemen om te lezen.

Lezen, leren, duurzaamheid en delen

Meester Sanne Kuijt: “Lezen is enorm belangrijk. Als die basis goed zit bij een kind, kan het kind ook makkelijker leren. Want wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Het helpt een kind ook om zich beter in te leven en om meer begrip te hebben voor anderen. Daarnaast werkt het ontspannend en heeft het ook een grote invloed op de taal-spraakontwikkeling. En dat stimuleren wij natuurlijk graag op onze school.”
Juf Corrie Hijlkema vult aan: “De Boni Mini Bieb stimuleert kinderen niet alleen om te lezen, het leert ze ook om te delen en duurzaam om te gaan met spullen. Daarom zijn wij ontzettend blij met deze prachtige Boni Mini Bieb!”

Beste timmerman en beste schilder

De zwerfboekenkast is tot stand gekomen door een mooie samenwerking. Kuijt: “Ik sprak over de wens van de St. Bonifatiusschool voor een mooie zwerfboekenkast met Stichting Haarfijn. En zo ging het balletje rollen. De beste timmerman en de beste schilder uit Haarzuilens hebben deze zwerfboekenkast gemaakt, geschilderd en beletterd en zo kwam de Boni Mini Bieb tot stand. Uiteraard voorzien van het rood-wit van Haarzuilens. Het groen is een mooie verwijzing naar het “Sterk onderwijs in het groen”, waar onze school voor staat.”

De Boni Mini Bieb vind je bij de St. Bonifatiusschool op de Brinkstraat 4 te Haarzuilens.

 

 

Reacties