Zonneveld op geluidswal A12

Foto: Gemeente Utrecht

Op de geluidswal langs de A12 bij Veldhuizen komt een zonneveld van 1,5 kilometer. Met deze 11.622 zonnepanelen kan voor 1600 huishoudens duurzame energie worden opgewekt.

Projectontwikkelaar Sunrock heeft de aanbesteding van de gemeente gewonnen en werkt nu aan een plan om de panelen te plaatsen. De aanleg start naar verwachting rond de zomer van 2022. Sunrock wil Utrechters betrekken bij de totstandkoming van het zonneveld. Eind april 2021 start Sunrock een online enquête onder alle Utrechters. Zo willen zij achterhalen wat uw mening is over het zonnepark en hoe u verder betrokken en geinformeerd wilt worden over het zonnepark. Daarnaast kunt u laten weten of en op welke manier u financieel wilt meedoen met het zonnepark.
Met de enquête wil Sunrock onderzoeken hoe zij bewoners het best kunnen betrekken bij het project. Kort nadat ze de uitkomsten hebben, maken ze een plan van aanpak.

Het zonneveld langs de A12 is een van de zonnevelden die in Utrecht gepland staan. Op bedrijventerrein De Wetering komt nog dit jaar een zonneveld voor 1440 panelen, op de Haarrijnseplas komen drijvende zonnepanelen en ook in Rijnenburg en Reijerscop staan zonnevelden gepland.

Reacties