Na 130 jaar Vockingworst nu ook bitterbal en kroket

Foto: Vocking

In Utrecht en ver daarbuiten is de Vocking leverworst al jaren een begrip in restaurants, broodjeszaak en thuis. Deze week achtte het Utrechtse familiebedrijf de tijd rijp om haar eigen culinaire bitterbal en kroket te lanceren.

Slagerij Vocking was vanaf 1891 actief in de Utrechtse binnenstad (Steenweg 29). Haar specialiteit was (en is) de typische Utrechtse (bak)leverworst in de herkenbare witte verpakking. Het authentieke recept is in 130 jaar nooit veranderd en is altijd van vader op zoon overgedragen. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw werd de stap naar de groothandel, retail & horeca in en buiten de stad gezet. In 1989 sloot de slagerij in de Utrechtse binnenstad haar deuren, maar ging het bedrijf verder als worstenmakerij in Nieuwegein.

Kroket en bitterbal

Paul Vocking, directeur: “Vocking leverworst is van origine een bakleverworst en wordt met name in de retail verkocht. Juist het bakken ervan bracht ons op het idee om de Vocking kroket en bitterbal verder te gaan ontwikkelen als authentiek product assortiment voor de horeca en bedrijven & organisaties. We hebben de receptuur van beide producten volledig in eigen huis ontwikkeld en eindeloos getest.”
De kroket en de bitterbal hebben een romige salpicon (een wat dikkere ragout) en een superkrokante korst. Verse ingrediënten zoals peterselie, ui, grove mosterd, slagroom en Vocking leverworst zijn duidelijk in de smaak herkenbaar. Met deze nieuwe lekkernijen wil Vocking de groeiende ‘haute friture’ beweging in Nederland verder verrijken met een snack op topniveau.

 

Cookieinstellingen