Een plekje voor skaters in het Willem-Alexanderpark

Foto:

Het langgerekte Willem-Alexanderpark, dat boven op de tunnel van de A2 ligt, krijgt een skateplek in het noordelijke punt tussen de Stadsbaan Leidsche Rijn en de Berlijnweg. Een ontwerpbureau ontwerpt de skateplek samen met skaters uit Utrecht. Er komt ook een hondenspeelweide en een overdekte zitplek bedoeld voor jongeren. In het zuidelijke deel van het park, bij de sportvelden, komen op verzoek van omwonenden basketbalpalen en doeltjes voor voetbal en hockey.

Tijdelijke Teen Spot in Leidsche Rijn Centrum gaat weg

Teen Spot, de tijdelijke jongerenplek aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum, gaat ruimte maken voor woningen en kantoren. De jongerenplek, met onder andere een skatebaan, is sinds 2019 een tijdelijke invulling voor de kavel totdat er gebouwd gaat worden later dit jaar. De skatebaan wordt veel gebruikt, daarom willen jongeren, ouders en professionals uit de wijk een nieuwe plek om te skaten.

De nieuwe skateplek wordt midden 2021 opgeleverd. Omwonenden van de skateplek ontvangen een uitnodiging voor een online informatieavond op dinsdag 20 april, waarin de gemeente de plannen verder uitlegt.

 

Reacties