Kleuters creatief met ‘Wie ben ik?’

Foto: Obs De Klimroos

Op basisschool De Klimroos wordt tijdens de projectlessen rondom het thema ‘Wie ben ik?’ de creativiteit van de leerlingen uit de groepen 1 en 2 aangesproken. Onder begeleiding van kunstdocent Verena Willems hebben de kinderen in verschillende technieken gewerkt aan persoonlijke familiekistjes. Met deze kistjes kunnen zij verschillende aspecten van henzelf en hun familie belichten.

Door het werken aan de persoonlijke kistjes hebben de kinderen zichzelf en elkaar beter leren kennen. Iets dat een belangrijk is op De Klimroos. Er zijn zelfportretten geschilderd waarbij goed gekeken is naar de plaats van de ogen in het gezicht, via een spiegel, maar ook bij elkaar. Wat voor haar heb ik, stijl, krullen, kort, lang of een vlecht en hoe kan ik dat tekenen? Maar ook vragen als Speel je liever buiten of binnen? Wat is je lievelingseten? Waar droom je van? Waar hou je van? zijn al tekenend, schilderend en met diverse materialen verbeeld.

In de komende weken komen de kistjes ‘tot leven tijdens de Stop-Motion-lessen van JeWeetZelfTV. De creativiteit van de groepen 3 tot en met 8 wordt aangesproken middels lessen fotografie en stop-motion-techniek van JeWeetZelfTV.

 

Reacties