Kerk aan het Lint presenteert Coronaproof Paasvertelling

Foto: Gert Jan Kole

Sinds deze week zijn er twee grote raamschilderingen te bewonderen op de ramen van de Kerk aan het Lint. Door deze levensgrote tekeningen en het bijbehorende verhaal te beluisteren via een QR-code kunnen mensen coronaproof iets horen en zien van het bijbelse verhaal van Goede Vrijdag en Pasen.

Eén van de raamschilderingen is gebaseerd op ‘Het laatste Avondmaal’, de bekende fresco die Leonardo da Vinci eind vijftiende eeuw maakte. Het was de laatste maaltijd die Jezus met zijn leerlingen hield voordat hij gevangen werd genomen en werd gedood. ‘Bij deze raamschildering is een QR-code geplakt die voorbijgangers kunnen scannen’, vertelt Lizette Waterval, een van de initiatiefnemers van het Paasproject. ‘Hier hoor je dan, net als in een museum, meer over elementen uit het Paasverhaal’.

Grote steiger

Boven de ingang is een enorme raamschildering te zien van een gebogen hoofd. Dit beeldt het lijden en sterven uit van Jezus. Er is een grote steiger gebruikt om dit te kunnen maken. Beide kerkelijke gemeenten van de Kerk aan het Lint (GKv Leidsche Rijn en NGK RijnWaarde) organiseren samen het Paasproject. Karen Bouwsma, betrokkene namens GKv Leidsche Rijn: ‘Er wandelen en sporten in deze tijd heel veel mensen op het Lint, waarlangs de kerk staat. Die nodigen we uit om even naar de kerk te lopen, de raamschilderingen te bekijken en naar het verhaal bij de schilderingen te luisteren. Zo maken we wandelen en sporten in de buurt nog leuker en delen we meteen wat Pasen betekent naast de heerlijke ontbijtjes en paaseitjes.’

Wil je het paasfeest meevieren ga dan Eerste Paasdag naar www.kerkaanhetlint.nl en kijk en luister live mee.

Reacties