Omgeving Skaeve Huse langs kanaal niet meer zo prikkelarm

Foto: Esprit projectbegeleiding

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal in Leidsche Rijn staan zeven Skaeve Huse. Dit zijn zogenaamde ‘prikkelarme woningen’, waar mensen wonen die elders overlast veroorzaken en daardoor ‘niet passen in een stedelijke woonomgeving of in een instelling met andere mensen’.

De huisjes – het zijn kleine, eenvoudige eenpersoonshuisjes – stonden altijd op een redelijk verlaten plek, maar er wordt daar steeds meer gebouwd in de omgeving. Dus zo prikkelarm is het er niet meer. Daarom vindt GroenLinks het belangrijk dat er een nieuwe plek voor de Skaeve Huse komt, ergens in Utrecht. Dat is niet eenvoudig, want de zoektocht naar de huidige plek van deze huisjes duurde lang. Zoveel prikkelarme buurten waar zulke huisjes kunnen komen te staan, zijn er niet. De Skaeave Huse staan er nu vier jaar en deze locatie is sowieso maar tijdelijk tot 2028. Daarom pleit GroenLinks voor een permanente locatie voor de Skaeve Huse. Als het aan de partij ligt kan zoektocht naar een permanente locatie voor de Skaeve Huse beginnen.

Reacties