200e coronapatiënt Antonius Ziekenhuis eerder naar huis met thuismonitoring

Foto: MB

Deze week is de tweehonderdste patiënt vanuit het St. Antonius Ziekenhuis eerder naar huis gegaan dankzij thuismonitoring. Dankzij die thuismonitoring kan mevrouw Itaar thuis verder herstellen.

In haar vertrouwde omgeving meet zij zelf haar temperatuur en het zuurstofgehalte in haar bloed. Dat patiënten op deze manier eerder naar huis kunnen, is fijn voor hen én voor het ziekenhuis. Thuis kunnen ze in hun vertrouwde omgeving verder herstellen en het ziekenhuis heeft eerder weer een bed vrij voor een andere patiënt. Patiënten voeren op een app op hun telefoon twee keer per dag onder meer hun saturatie en hun temperatuur in. Ze kunnen zelf ook zien hoe het gaat, en in het ziekenhuis kan het Covid-thuismonitorteam dat ook. Bij vragen kunnen ze altijd bellen naar hun contactpersoon in het ziekenhuis.

200e patiënt

De app heet de Luscii-app; medisch studenten werken hierin samen met de longartsen. Zij houden de patiënten goed in de gaten en staan altijd klaar bij vragen. Vooraf wordt bekeken of een patiënt dit zelf wil en hiervoor in aanmerking komt. Het St. Antonius is het eerste ziekenhuis dat de Luscci Covid-19 thuisapp in gebruik nam, sinds april vorig jaar.

Bekijk het filmpje op Youtube(externe link).

Reacties

Cookieinstellingen