Tuinieren na schooltijd

Foto: Tuinbikkels

Kinderen gezocht die ’tuinbikkel’ willen worden! Buurttuin Johanniterveld in Het Zand heeft moestuinbakken beschikbaar voor tuinierders in de dop.

Kinderen die dit leuk vinden, krijgen een eigen moestuintuin, waarin ze gaan planten, zaaien, wieden en oogsten. Samen met andere kinderen werken ze van maart tot de zomervakantie één keer per week in hun tuin. De eigen oogst mogen ze mee naar huis nemen of er wordt gezamenlijk wat lekkers van gemaakt.

Naast het tuinieren worden er ook volop leuke creatieve natuuractiviteiten gedaan. Van bodemdiertjes zoeken, kevers en spinnen maken van draad tot bloemen persen die we verwerken in zelf geschept papier. Het gaat over kringlopen in de natuur en het maken van compost, en misschien wordt er wel een bijenhotel getimmerd.

De begeleiding is afwisselend in handen van ervaren tuinders en groenbelevers. Het is op dinsdagmiddag van 15:30 – 17:00 uur voor kinderen van groep 5 t/m 8. De Tuinbikkels worden gehouden op Buurttuin Johanniterveld, Vogelvlinderweg 50, 3544 NJ Utrecht.
Aanmelden via de website van Brede School Het Zand: https://bit.ly/3bh6RQ7

Kosten zijn € 35,- (U-pas of vergelijkbaar 5€, gaat niet van U-pas tegoed af).

Mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning vanuit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.
Verdere informatie bij de brede schoolcoördinator: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen