Wat willen we met het vaar- en zwemwater in Utrecht?

Foto: MB

De gemeente Utrecht start met een participatietraject voor de nieuwe visie stadswater. De gemeente vraagt bewoners, watersporters, waterrecreanten en ondernemers mee te denken en ideeën te delen. Er wordt gestart met een enquête op 15 februari tot en met 28 maart. Geïnteresseerden kunnen aangeven hoe ze de huidige stadswateren beleven en welke verbetermogelijkheden ze zien. Daarna volgen diverse gesprekken en bijeenkomsten.

Wethouder Kees Diepeveen (Openbare Ruimte): “De stad groeit, de zomers worden warmer en het wordt steeds aantrekkelijker om in de stad Utrecht te gaan varen. Vorig jaar is de gedempte Catharijnesingel weer open gegraven. Rond 2025 wordt de singel bij het Smakkelaarsveld aangesloten op de Leidse Rijn. Afgelopen zomers kenden veel warme dagen. Mensen zoeken het water op voor verkoeling, varen op een bootje of nemen een frisse duik. We zien dat er meer verschillende groepen op hetzelfde moment het openbare water gebruiken. De nieuwe visie stadswater wil bewoners, maar ook ondernemers perspectief bieden hoe de vaarwegen en het zwemwater in Utrecht te gebruiken.”

Digitale enquête

De digitale enquête staat open van 15 februari tot en met 28 maart 2021 en vindt u hier denkmee.utrecht.nl/projects/visiestadswater. Daarna organiseert de gemeente in de zomer 2021, het najaar 2021 en het eerste kwartaal 2022 diverse gesprekken en bijeenkomsten. In het tweede kwartaal 2022 volgt een formele inspraakperiode. De gemeenteraad stelt de visie, naar verwachting, het derde kwartaal 2022 vast.

Reacties