Huize Nijevelt wordt binnenkort opgeleverd

Foto: google

Het project Gemengd Wonen Nijevelt in De Meern is bijna klaar voor oplevering van 33 zelfstandige woningen. Vijftien bewoners die nu in een opvangvoorziening van het Leger des Heils verblijven, gaan hier een belangrijke stap in hun leven zetten. Samen worden deze mix van mensen buren die in één gebouw gaan leven. Geïnteresseerd in dit project? Er zijn nog studio’s beschikbaar!

De laatste hand wordt aan de verbouwing van het voormalige verzorgingshuis Nijevelt gelegd. De stap naar een eigen woning voor de toekomstige bewoners uit de opvangvoorziening wil men zo laagdrempelig mogelijk maken, zodat terugval in problemen, vereenzaming en overlast minimaal is. Zij komen er te wonen met andere mensen die zich willen inzetten om er goed gezamenlijk woonproject van te maken.

Bewonersvereniging

De andere bewoners zijn geselecteerd en hebben bewust gekozen om een woning te betrekken waarbij er meer van ze wordt verwacht. In het gebouw wordt een ontmoetingsruimte gemaakt voor gemeenschappelijke activiteiten zoals samen eten en/of spelletjesavonden. Samen vormen alle huurders een bewonersvereniging. Een community-medewerker van Leger des Heils ondersteunt bij het opzetten van deze sociale woonvorm. Een ‘goede buur’ is zeker geen hulpverlener, daar zijn de hulpverleners van het Leger des Heils voor. Wel moeten de bewoners open staan voor een praatje en zich willen inzetten om het samen prettig te houden.

Kennismaken

Al vóór de oplevering maken de huurders met elkaar kennis. Vanwege corona gebeurt dit nu vooral online. De huurders vanuit GroenWest hebben ook een online training gehad, waarin duidelijk werd waarom iemand misschien bepaald gedrag vertoont en hoe je daar als ‘goede buur’ het beste op kan reageren. “Ik kijk er enorm naar uit, naar de woning én naar de andere bewoners. Voor mij is het vanzelfsprekend dat je als buren naar elkaar omkijkt. Dan is het een verademing om tussen mensen te wonen die net zo in het leven staan”, aldus een nieuwe huurder vanuit GroenWest.

Er zijn nog woonunits beschikbaar.

Reacties