Stichting Rechtswinkel Leidsche Rijn biedt hulp in het juridische woud

Foto: Pixabay

De vrijwilligers van de Stichting Rechtswinkel Leidsche Rijn-in oprichting gaan juridische adviezen en eenvoudige (korte) rechtsbijstand geven aan en bemiddelen voor inwoners van Leidsche Rijn die niet zomaar bij een commerciële of andersoortige juridische hulpverlener kunnen aankloppen.

De reden dat juridische bijstand voor een groep mensen niet haalbaar is, is omdat de drempel simpelweg te hoog is of dat ze de weg niet weten waar ze met hun juridische en andere hulpvragen terechtkunnen. De nieuwe stichting wil daarbij helpen en kan ook verwijzen naar de juiste instanties.

Vrijwilligers

De Stichting Rechtswinkel Leidsche Rijn-in oprichting zoekt mensen die het team komen versterken om – om te beginnen – één avond per week in meerdere koppeltjes van twee personen spreekuur te houden ergens in een kantoorruimte of iets dergelijks. Dit kunnen rechtenstudenten zijn, afgestudeerde juristen, tolken, mediators of mensen in opleiding hiervoor. Inmiddels heeft zich al een aantal geschikte mensen gemeld die de schouders onder deze dankbare en nuttige klus willen zetten, maar er zijn nog meer vrijwilligers nodig.

Kantoorruimte

Daarnaast is de Stichting Rechtswinkel Leidsche Rijn-in oprichting op zoek naar een instantie die bereid is een avond per week kantoorruimte beschikbaar te stellen of die op een andere manier kan helpen, bijvoorbeeld door kantoorbenodigdheden te sponseren. Ook zoeken ze een notaris die bereid is om uit goodwill de akte van oprichting / statuten van de stichting op te stellen.

Tips, suggesties of aanmeldingen? Mail naar [email protected].

Reacties