Overlast in De Meern: “Ouders, zien jullie wat je kinderen doen?”

“Beste ouders, hebben jullie zicht op wat jullie kinderen buiten doen?” Deze vraag stelt de politie van Vleuten en De Meern op Instagram. Aanleiding was de overlast die een groep jongeren veroorzaakte met sneeuw- en ijsballen.

Er waren veel klachten uit de wijk gekomen dat er met ijsballen naar voorbij rijdende auto’s werd gegooid. Daarnaast waren meerdere woningen ook de klos en stonden ramen op barsten na de zoveelste ijsbal. Alsof dat nog niet genoeg was werden ook voorbijgangers bekogeld met ijsballen.

Plannetje

Voor de jongeren was het een leuk kat-en-muisspel geworden door over de bruggetjes heen te rennen zodat politieauto’s er niet bij konden komen. Helaas voor hen zijn de agenten niet dom, dus die maakten een plannetje. Uiteindelijk zijn vier jongens aangehouden waarvan de agenten zelf hadden gezien dat zij met ijsballen richting woningen, wandelaars en (politie) auto’s gooiden.

Geen benul

De agenten doen ook een oproep aan de ouders: “Blijkbaar heeft sommige jeugd nog geen benul van de risico’s die dit soort acties met zich mee brengen. Een spelletje met vrienden is leuk, maar met dit soort acties worden mensen geïntimideerd, raken zij angstig en kan er een hoop schade ontstaan. Heb het hier alstublieft met uw kinderen over!” Aldus.

Cookieinstellingen