De Futuristen: zo zag het leven in de stad er uit in Leidsche Rijn en de rest van Utrecht

Foto: Nichon Glerum

Hier wonen, dáár werken. Zo zag het leven in de stad er voor de coronacrisis uit. We namen de auto, fiets of trein naar kantoor of fabriek en daar brachten we dan het grootste deel van onze dag door. Het typeert de moderne stad. Functioneel. Geordend. Gemaakt om productief te zijn.

Is er nog wel genoeg ruimte voor spontane ontmoeting en creativiteit? Kunnen we de stad ook anders inrichten? Leven we over honderd jaar in een vliegende stad? Verplaatsen we ons voor ons werk alleen nog maar per hologram? Als je de verbeelding de ruimte geeft, wordt de toekomst van de stad tastbaar. Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) uit Leidsche Rijn en Studium Generale Utrecht starten vrijdag 12 februari met hun vierdelige programmareeks De Futuristen. De Futuristen is een spannende denkexercitie waarin theatermakers met wetenschappers de toekomst onderzoeken.

TivoliVredenburg

Acteurs, schrijvers en muzikanten presenteren een unieke, dagverse voorstelling, geïnspireerd op een interview met een toekomstige Nobelprijswinnaar. Op 12 februari is dat planoloog Prof. Dr. Maarten Hajer. Het programma wordt vanuit de Pandora in TivoliVredenburg gelivestreamd. Prof. Dr. Maarten Hajer is directeur van de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht en onderzoekt daar de toekomst van de stad. Na een interview met prof. dr. Hajer bedenkt een ploeg theatermakers- en schrijvers een voorstelling, die ze diezelfde avond spelen. Verser kan niet!

De Futuristen #1 > (Nooit meer) werken in de stad van de toekomst

Datum: 12 februari
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: https://www.youtube.com/watch?v=DZIi-UqNTVE&list=PLhY5JlD0GmYcJ4_pElvts_uElvbj90Kwh&index=1
Prijs: gratis

Cookieinstellingen