Ontsnapte hond banjert op vluchtstrook A12

Foto: Rijkswaterstaat

Vanmiddag liep een ontsnapte hond op de vluchtstrook van de A12 ter hoogte van De Meern. Het gaat om een hond die al langer vermist is. Haar vangen zo langs de snelweg is desalniettemin levensgevaarlijk, zo liet Rijkswaterstaat weten.

Sommige weggebruikers stopten om haar te proberen te vangen. “Goed bedoeld, maar doe dit niet. Het levert gevaarlijke situaties op. In samenwerking met de dierenambulance proberen we het beestje te vangen”, aldus Rijkswaterstaat.

Attina

Inmiddels is bekend dat het gaat om hond Attina, die afgelopen zaterdag ontsnapte uit een busje op de carpoolplaats bij De Meern. De hond heeft geen eigenaar en is vanuit het buitenland naar Nederland gekomen voor een nieuw leven bij een nieuw baasje. Veel honden die daarvoor uit het buitenland komen, hebben daar op straat geleefd en zijn niet gewend aan mensen. Dat maakt het moeilijk om zo’n hond te vangen. 

Niet zelf vangen

Er is sinds zaterdag een vangteam bezig om de hond te proberen te vangen. Ook staat er een vangkooi daar in de buurt met voer, in de hoop dat ze daar op afkomt en zo gevangen kan worden. De Dierenambulance Utrecht roept mensen op om de hond niet zelf te gaan te proberen vangen maar om de dierenambulance te waarschuwen.

Reacties