Weer 70 duurzame woningen in Leeuwesteyn erbij

Foto: Tjebbe

De gemeente Utrecht heeft bouwer Trebbe geselecteerd voor kavel 14a in Leeuwesteyn, een nieuwe woonbuurt in Leidsche Rijn, aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Het winnende plan ‘De Kroon op Leeuwesteyn’ betreft een stadsbouwblok dat bestaat uit circa 70 duurzame huur- en koopwoningen. 45 woningen worden straks verhuurd in het middenhuursegment.

De overige woningen zijn bestemd voor de verkoop. Centraal in het plan staat het sociale karakter van Leeuwesteyn. Enerzijds is dit geborgd door een mooie mix aan huur en koop. Anderzijds door de centrale binnentuin die met een gezamenlijke voedseltuin en een speel- en fitnesstuin ruimte biedt aan ontmoeting en beweging. Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: “Ik ben er ontzettend trots op dat Trebbe samen met haar partners De Kroon op Leeuwesteyn mag realiseren. Het is een fantastisch, iconisch plan, waar mensen plezierig, duurzaam en gezond kunnen leven. Ik vind het mooi dat wij opnieuw ons steentje bij mogen dragen aan een nóg mooier Utrecht.”

Materialenpaspoort

Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling, Leidsche Rijn en Circulaire Economie): “Utrecht kiest bij de bouw voor kwaliteit en voor een ‘Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’. In dit nieuwbouwproject komen veel elementen samen die voor Utrecht belangrijk zijn. Een daarvan is het circulair bouwen met verantwoorde materialen die geregistreerd worden in een materialenpaspoort, waardoor de materialen later eventueel hergebruikt kunnen worden. Verder worden de woningen ook remontabel gebouwd, zodat de panden in de toekomst gemakkelijk aan te passen zijn aan de wensen van morgen.”

Reacties