Cultuurgebouw op Berlijnplein wordt dit jaar nog herbouwd

Foto: Mounhim Tahtahi

Het cultuurgebouw op het Berlijnplein dat afgelopen november door brand werd verwoest, wordt dit jaar opnieuw opgebouwd. De verzekering dekt de kosten.

Een bouwkeet doet intussen dienst als tijdelijk onderkomen. Dit maakte cultuurwethouder Anke Klein bekend. Bij de brand in de nacht van 6 op 7 november werd het gebouw van het Nieuw Utrechts Toneel verwoest, net als de Buurtwerkkamer ernaast en het kantoor van RAUM. Vier jongens zijn toen aangehouden. Zij hadden ingebroken in het destijds gloednieuwe gebouw aan het Berlijnplein omdat ze naar eigen zeggen een plek zochten om ‘te hangen’. Dit liep uit de hand. Na de brand werd er direct een doneeractie gestart voor de gedupeerden; deze leverde duizenden euro’s op.

 

Reacties