600 nieuwe appartementen aan Berlijnplein nu al zichtbaar met augmented reality

Foto: bam

Naast de Pathé bioscoop aan het Berlijnplein wordt een nieuw wooncomplex gerealiseerd met 600 studio-appartementen en een groene entree. Onderin komen atelierwoningen voor kunstenaars, een sportschool, een restaurant en aanvullende ruimtes voor de invulling van het concept Change= waar werken, wonen, leren, leven, zorg en veiligheid centraal staan.

Eindresultaat zichtbaar
Henk Dilweg, directeur Speciale Projecten bij BAM Wonen: “Het werken aan dit soort omvangrijke projecten betekent vaak dat passanten, omwonenden en geïnteresseerden in ongeveer twee jaar tijd zien hoe een bouwplaats zich ontwikkelt van een bouwput tot een mooi eindresultaat. Met de inzet van Augmented Reality kunnen ze het eindresultaat nu al zien en de ontwikkelingen volgen.” Deze mogelijkheid is een aanvulling op de sociale media. Augmented Reality is ook een mooie toevoeging voor architecten, ontwikkelaars en bouwers. Met de technologie komen objecten digitaal tot leven of wordt het eindresultaat alvast gevisualiseerd.
600 appartementen
Naast de 600 appartementen is onder andere in het model te zien hoe de indrukwekkende gebouwen worden afgemaakt met een fraaie verbindingsbrug met Helix tussen de twee gebouwen en de daktuinen op verschillende plaatsen en niveaus in het gebouw. Ook kunnen geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om de bouwplaats te bezoeken de app gebruiken om bijvoorbeeld thuis een schaalmodel van het gebouw in AR te bekijken.
BAM Wonen verwacht eind 2021 de eerste woningen aan Change= te kunnen opleveren.

Reacties