Bevolkingsgroei in Utrecht in 2020 minder snel dan verwacht

Foto: pixabay

De stad Utrecht groeide het afgelopen jaar minder snel dan in 2019. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek kreeg de stad er een kleine 2.000 inwoners bij. Vorig jaar en het jaar ervoor noteerde het CBS nog een stijging van tegen de 5.000.

Het statistiekbureau heeft voorlopige cijfers gepubliceerd¬†over de bevolkingsgroei tussen 1 januari en 1 december 2020. De Nederlandse bevolking groeide met zo’n 63.000 inwoners, half zoveel als in 2019. Door de vele reisbeperkingen vanwege het coronavirus kwamen er weinig migranten naar ons land. Ook was het aantal sterfgevallen hoger dan anders. Het verwachte aantal van 17,5 miljoen Nederlanders werd daardoor net niet gehaald.

Onder de 1 procent

In de provincie Utrecht nam het aantal inwoners in de gemeenten Baarn, IJsselstein, Lopik, Montfoort en Oudewater zelfs enigszins af. Woudenberg is juist een opvallende groeigemeente. Daar nam het inwonertal met 263 toe tot 13.625. Ook in Eemnes, Renswoude en Vijfheerenlanden groeide de bevolking. In de overige gemeenten bleef de bevolkingsgroei onder de 1 procent.

(bron: RTVUtrecht)

Reacties