Buurt haalt ruim 10.000 euro op voor café De Don in De Meern

Foto: MB

“Het kan toch niet zo zijn dat ons dorpscafé er straks niet meer is”, dachten Robert van Spijkeren en Dennis Wateler uit De Meern. Zij komen geregeld bij café De Don aan de Meerndijk, en hoorden dat eigenaar Brenda Loggen het zwaar heeft. Net als vele andere horeca-ondernemers. Ze besloten spontaan een actie op te zetten. Met succes: ze haalden ruim 10.000 euro op.

Inmiddels heeft Brenda een enorme cheque in ontvangst mogen nemen. Het totale bedrag is 10.040 euro, bij elkaar gelegd door omwonenden, ondernemers in de buurt en (vaste) gasten van De Don. Want dat café De Don de huidige coronacrisis wellicht niet zou kunnen overleven, dat mag gewoon niet, vonden de initiatiefnemers van de actie, en met hen de vele donateurs.

Zo lief

Brenda zelf was er wel een ‘beetje emotioneel’ onder, vertelt ze. “Toen ik hoorde van de actie vond ik dat zo ontzettend lief! En dat er zoveel geld is opgehaald is natuurlijk geweldig.” Op de vraag wat ze met de 10.000 euro gaat doen, antwoordt ze: “Er is heel veel dat betaald moet worden, dus het is erg welkom. Ik ben er echt erg blij mee, het scheelt heel wat zorgen.”

Cafébezoek na de lockdown

Brenda nam begin 2020 café De Don over. We weten inmiddels dat 2020 een heel slecht jaar is voor de horeca, en zeker als je net een zaak over hebt genomen. Brenda is daar natuurlijk niet de enige in, maar naar nu blijkt zijn er heel veel mensen en bedrijven die haar een warm hart toedragen. Initiatiefnemers Robert en Dennis verheugen zich al op hun eerste cafébezoek aan De Don na de lockdown. En velen met hen.

Reacties

Cookieinstellingen