Stadsbrouwerij RoodNoot: “We hebben het gehaald!”

Foto: W V

Thom, Wil en Fardusa zijn bier- en horeca-enthousiastelingen met een achtergrond in de zorg. Zij zijn druk bezig om Stadsbrouwerij RoodNoot – in boerderij RoodNoot – van de grond te krijgen. Voor het laatste stukje hadden ze nog wat hulp nodig en laten nu trots weten dat ze hun streefbedrag hebben gehaald.

De sleutel van het prachtige pand – een gemeentelijk monument uit 1880 – is al in bezit van het drietal en het definitief ontwerp is rond. “Nu is het tijd voor de volgende spannende stap: de monumentale boerderij omtoveren tot een fantastische ontmoetingsplek. We gaan brouwen volgens het receptuur van onze vrienden van Brouwerij De Prael, en werken samen met partners als het monumentenfonds om de karakteristieke boerderij in ere te herstellen”, aldus het drietal.

Leuke horecagelegenheid

In de brouwerij komen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te werken; ze leren een ambacht en hebben straks een volwaardige baan die perspectief biedt. Daarnaast wordt Stadsbrouwerij RoodNoot een leuke horecagelegenheid voor de buurt, waar ook een cultuurprogramma is. Dit laatste gebeurt in samenwerking met Pathé, Raum en de Vrijstaat. De oude koeienstal en de zolderverdieping van boerderij RoodNoot worden getransformeerd tot gezellige horecagelegenheid. De brouwketels komen in de hooischuur achter de boerderij te staan, waar pal naast het terras bier gebrouwd gaat worden.

Crowdfunding

“Voor de verbouwing is financiële dekking, maar voor de aankleding en inventaris was nog geld nodig. Dat bedrag hebben ze nu dankzij crowdfunding opgehaald. “Waanzinnig! We kunnen niet wachten om met jullie te proosten! Blijf ons in de tussentijd volgen om op de hoogte gehouden te worden van alle ontwikkelingen en plannen. Tot snel!”, zo laten de drie initiatiefnemers (zie foto) trots weten.

Reacties